Home » Medewerkers » Margriet Kusters

Margriet Kusters

Ik ben Margriet Kusters, werkzaam bij de Molenbeek sinds mei 2008.

In februari 2008 ben ik afgestuurd als fysiotherapeute, en in maart 2010 heb ik mijn specialisatie als oedeemtherapeute behaald. Ik heb hiervoor de methode ‘Manuele lymfedrainage Vodder’ gevolgd.

De manuele lymfedrainage Vodder is een massagevorm, gericht op het stimuleren van het lymfestelsel. Het doel is het teveel aan vocht (zichtbaar en niet-zichtbaar oedeem) beter en sneller via de lymfebanen te laten afvoeren.  De methode is toepasbaar bij een groot aantal klachten zoals bijvoorbeeld lymfoedemen, breuken, verstuikingen, herstel na een operatie (genezing littekens), slapeloosheid, stress en darmstoornissen.

In 2014-2015 heb ik een masterclass oncologie en fysiotherapie gevolgd, waardoor ik een goede basis gelegd heb in het behandelen van mensen met oncologische problematiek (kankerpatiënten). Dit heeft goede raakvlakken met de oedeemtherapie.

Helaas komen oncologische klachten steeds vaker voor, en zal dit mogelijk in de toekomst alleen maar meer worden. Ik  hoop met deze achtergrond zowel patiënten als omgeving van de patiënt nog beter te kunnen helpen. Ik streef naar een zo goed mogelijke kwaliteit van leven door persoonlijke aandacht en begeleiding. Het werk als fysiotherapeute wordt hierdoor steeds leuker en uitdagender. Ik hou mezelf graag scherp en ben nieuwsgierig in nieuwe inzichten en behandelmogelijkheden.

Ik hoop u te ontmoeten bij ons in de praktijk!

Neem contact op

Wij staan altijd voor u klaar

Bel ons nu en maak direct een afspraak of stel ons uw vraag

Fysiotherapie & Manuele Therapie De Molenbeek