Home » BIG nummer

Wat is het BIG-nummer?

Het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) is een Nederlands register waarin zorgverleners staan vermeld welke volgens de door in Nederland gestelde wettelijke kwaliteits-/opleidingseisen voor hun beroepsgroep voldoen. In de Wet BIG staan 9 beroepsgroepen genoemd: apotheker, arts, fysiotherapeut, gezondheidspsycholoog, physician assistant, psychotherapeut, tandarts, verloskundige en verpleegkundige . Zorgverleners met een Nederlands diploma die zich willen inschrijven in het BIG-register moeten voldoen aan de volgende eisen:

  • Geldig diploma

  • Voldoen aan de criteria voor herregistratie (iedere 5 jaar), te voldoen middels voldoende werkervaring en (bij-)scholing

  • Niet onder toezicht staan vanwege een lichamelijke of geestelijke toestand

  • Geen beroepsbeperkende maatregel

  • Betalen voor registratieperiode van 5 jaar

 

Wetswijziging

Door een wijziging in de wet BIG zijn BIG-geregistreerde zorgverleners per 1 april 2019 verplicht hun BIG-nummer actief bekend te maken op plekken waar zijn/haar naam en beroep bekend wordt gemaakt. Hierdoor wordt het voor patiënten makkelijker te controleren of een zorgverlener in het BIG-register staat ingeschreven. En als BIG-geregistreerde zorgverlener bent u snel vindbaar en zonder dat u verward wordt met een collega met eenzelfde achternaam en hetzelfde beroep. Door deze maatregel wordt het voor patiënten makkelijker te controleren of een zorgverlener in het BIG-register staat ingeschreven en is de zorgverlener snel vindbaar en zonder dat deze verward kan worden met een collega met eenzelfde achternaam en hetzelfde beroep.

Neem contact op

Wij staan altijd voor u klaar

Bel ons nu en maak direct een afspraak of stel ons uw vraag

Fysiotherapie & Manuele Therapie De Molenbeek