Home » BIG nummer

Wat is het BIG-nummer?

Het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) is een Nederlands register waarin zorgverleners staan vermeld welke volgens de door in Nederland gestelde wettelijke kwaliteits-/opleidingseisen voor hun beroepsgroep voldoen. In de Wet BIG staan 9 beroepsgroepen genoemd: apotheker, arts, fysiotherapeut, gezondheidspsycholoog, physician assistant, psychotherapeut, tandarts, verloskundige en verpleegkundige . Zorgverleners met een Nederlands diploma die zich willen inschrijven in het BIG-register moeten voldoen aan de volgende eisen:

  • Geldig diploma

  • Voldoen aan de criteria voor herregistratie (iedere 5 jaar), te voldoen middels voldoende werkervaring en (bij-)scholing

  • Niet onder toezicht staan vanwege een lichamelijke of geestelijke toestand

  • Geen beroepsbeperkende maatregel

  • Betalen voor registratieperiode van 5 jaar

 

Wetswijziging

Door een wijziging in de wet BIG zijn BIG-geregistreerde zorgverleners per 1 april 2019 verplicht hun BIG-nummer actief bekend te maken op plekken waar zijn/haar naam en beroep bekend wordt gemaakt. Hierdoor wordt het voor patiënten makkelijker te controleren of een zorgverlener in het BIG-register staat ingeschreven. En als BIG-geregistreerde zorgverlener bent u snel vindbaar en zonder dat u verward wordt met een collega met eenzelfde achternaam en hetzelfde beroep. Door deze maatregel wordt het voor patiënten makkelijker te controleren of een zorgverlener in het BIG-register staat ingeschreven en is de zorgverlener snel vindbaar en zonder dat deze verward kan worden met een collega met eenzelfde achternaam en hetzelfde beroep.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij staan altijd voor u klaar

Bel ons nu en maak direct een afspraak of stel ons uw vraag

Fysiotherapie & Manuele Therapie De Molenbeek