Persoonlijk & Professioneel

Specialisaties

Geen wachtlijst

Home » Steunkousen

Steunkousen laten aanmeten in Roosendaal

Voor oedeemtherapie met steunkousen of compressiekousen kunt u terecht bij Fysiotherapie de Molenbeek in Roosendaal. Dit is een specialisatie van fysiotherapie die gericht is op het bedwingen van oedeem. Oedeem is een vochtophoping in een bepaald deel van het lichaam. Hierbij heeft u last van spanning of stuwing op de huid, wat een pijnlijk gevoel met zich meebrengt. Ook is er sprake van toename van de omvang van het lichaamsdeel. Wanneer wij u de juiste steunkousen aanmeten in onze praktijk in Roosendaal, ervaart u snel een vermindering van de pijnklachten.

Steunkousen of compressiekousen laten aanmeten in Roosendaal

Er bestaan verschillende vormen van oedeem die we door middel van steunkousen of compressiekousen kunnen behandelen bij Fysiotherapie de Molenbeek in Roosendaal. Onze behandeling is voornamelijk gericht op lymfoedeem. Deze vorm van oedeem kan aangeboren zijn (primair lymfoedeem), maar kan ook het gevolg zijn van een andere aandoening (secundair lymfoedeem). Komt u voor oedeemtherapie door middel van steunkousen naar onze praktijk in Roosendaal om deze te laten aanmeten? Daar behandelen we lymfoedeem of andere vormen via de volgende methoden:

  • Manuele lymfedrainage
  • Compressietherapie
  • Ademtherapie
  • Voorlichting
  • Lymftaping
  • Aanleren van zelfmanagement

Compressiekousen zijn een veelgebruikte remedie bij oedeem in de benen. Door het terugdringen van spanning op het huidmembraan door elastische kousen, merkt u vrij snel verlichting van uw pijnklachten, wat het genezen van uw oedeem bespoedigt. Bij onze praktijk in Roosendaal kunnen wij u snel passende steunkousen of compressiekousen aanmeten, waarna u direct met de behandeling kunt beginnen.

Neem vandaag nog contact met ons op

Wilt u beginnen met oedeemtherapie door middel van het aanmeten van compressiekousen of steunkousen door Fysiotherapie de Molenbeek in Roosendaal? Of wilt u graag eerst meer informatie over andere vormen van fysiotherapie die wij aanbieden, bijvoorbeeld revalidatie bij een schouderoperatie of behandeling bij een slijmbeursontsteking? Neem dan contact met ons op via 0165 – 54 66 94 of info@fysiotherapie-molenbeek.nl om direct een intake-afspraak te maken en om al uw vragen te stellen. Graag zien wij u snel!

Neem contact op

Wij staan altijd voor u klaar

Bel ons nu en maak direct een afspraak of stel ons uw vraag